Временният мениджър на Нюкасъл Греъм Джоунс заяви, че е бил помолен да води първия тим в следващите две срещи на клуба.

51-годишният специалист пое мъжкия състав след уволнението на Стив Брус, който загуби юбилейния си мач номер 1000 в треньорската кариера при поражението от Тотнъм с 2:3 миналия уикенд. Джоунс ще бъде на резервната скамейка за съботното гостуване на Кристъл Палас и ще остане начело за домакинството срещу Челси на 30 октомври, докато клубът продължава да търси нов постоянен наставник.

„Говорих със собствениците в сряда сутрин и те ме помолиха да поема отбора временно за следващите два мача срещу Кристъл Палас и Челси. Както казах и преди, напълно концентриран съм върху подготвянето на тима по възможно най-добър начин, за да сме конкурентни в тези две срещи“, каза Джоунс.

Новите собственици на Нюкасъл проведоха разговори с бившия треньор на Рома Пауло Фонсека в сряда, но оттогава не е имало допълнителни дискусии. На този етап, няма официална оферта към специалиста, който бе спряган за мениджър на Тотнъм по-рано през лятото преди назначението на Нуно Еспирито Санто. Фонсека остава кандидат за вакантния пост в Нюкасъл, но клубът продължава да обмисля и други варианти.