Временният мениджър на Нюкасъл Греъм Джоунс заяви, че ще дискутира какво предстои за клуба с новите собственици след мача с Челси у дома в събота.

Постоянен заместник на Стив Брус, който напусна „свраките“ преди девет дни, се очаква да бъде назначен преди следващия двубой на Нюкасъл с Брайтън след около седмица.

„Ще разговарям със собствениците. Нищо повече от това. Мисля, че нашата работа сега е да обединим колкото се може повече клуба за следващия мениджър, който ще поеме постоянно тима. Имаме точка повече отколкото имахме преди седмица, но новото лице трябва да влезе в един наистина здравословен клуб. С 52 000 души, плюс 20 играчи и щаб, които гледат в една и съща посока – това моята цел“, започна той.

Джоунс, който каза, че неговото бъдеще в Нюкасъл е осигурено, призна, че ще трябва да сдържа емоциите си, когато изведе първия тим за първи път пред препълнените трибуни на „Сейнт Джеймсис Парк“.

„Има огромна отговорност. Честно казано, не можеш да показваш емоции. Да, това е моят футболен клуб, първи мач на „Сейнт Джеймсис Парк“, но аз имам работа за вършене и трябва да я свърша по максимално най-добрия начин. Така че не съм мислел за това. Мисля само и единствено за мача. Това, което се случи между сега и 1 януари ще определи нашия сезон. Предстои ни среща с европейския клубен шампион, така че не съм мислел за нищо друго“.

Джоунс направи равенство 1:1 с Кристъл Палас в първия си мач – реми, което остави „свраките“ в зоната на изпадащите, на три точки от спасителния бряг. Запитан относно това дали успех над лидера в класирането може да го направи претендент за поста на постоянен принцип, Джоунс сподели:

„Ако победим Челси, вероятно ще отворя бутилка червено вино с жена ми и ще празнуваме. Ще бъде огромен момент, но съжалявам, че съм скучен, не гледам отвъд това. Мисля само за Челси и за това как да помогна на моя футболен клуб да се справи възможно най-добре на терена“, завърши временният наставник на „джордитата“.