Нападателят Гонсало Игуаин обясни защо премина в Челси, след като изкара само шест месеца под наем в Милан. „Маурицио Сари знае как да работи с мен, особено чисто емоционално“, сподели аржентинският футболист.

Голаджията премина под наем от Ювентус в Челси до края на сезона за сумата от 9 милиона евро. Аржентинецът може да остане на „Стамфорд Бридж“ до 2020 година срещу още 18 милиона евро или лондончани изцяло да откупят правата му срещу сумата от 36 милиона евро.

Първото нещо, което Игуаин стори след обявяването на неговия трансфер в Челси бе да изпрати силна подкрепа към Емилиано Сала.

„Аз изпращам моята силна подкрепа към него. Надеждата е последното нещо, което може да загубим. Ние трябва да имаме надежда, че той е някъде там. Ако това не е така, ще бъде огромна загуба“, коментира Игуаин пред Chelseafc.com.

„Това е възможност, която нямаше как да изпусна. Аз съм наистина развълнуван от възможността, която се открива пред мен да работя отново с Маурицио Сари и да бъда в клуб с толкова много история“, добави аржентинецът.

„Много съм щастлив от финализирането на трансфера ми и се надявам да постигна всички цели, които клубът си е поставил до края на сезона. Аз съм човек, който винаги се стреми да подобрява своето представяне. Мисля си, че най-важното е да не преставаме да се борим, дори когато допускаме грешки. Не съм човек, който обича да говори прекалено много. Аз се стремя да се подобрявам и да давам най-доброто, на което съм способен“, допълни той.

„Сари е треньорът, който в моята кариера успя да изстиска най-доброто, на което съм способен. Той знае как да работи с мен и то най-вече чисто емоционално.“

„За мен е много важно, че отново ще имам възможност да работя с Маурицио Сари. Много съм щастлив от тази възможност, която се открива пред мен. Аз искам да си върна познатото високо ниво на представяне. Мисля, че всичко ще се нареди. Страхотно е, че имам възможност да работя със Сари в толкова голям клуб като Челси и с тези невероятни съотборници. Вярвам, че в края на сезона ще успеем да постигнем нашите цели“, продължи Пипита. 

„Жоржиньо е чудесен халф. Той също така ми е много добър приятел. За мен е голямо удоволствие, че ще мога отново да играя с него.“

„Във футбола винаги трябва да имаш за цел спечелването на отличия. Вярвам, че тук ще успеем да ги спечелим. Имам голямо желание и надежда, че ще постигна много сериозни успехи с Челси.“

Гонсало играе в Европа от 2007 година – в Реал Мадрид, след това от 2013 година е в Наполи, а в Ювентус от 2016. Последните шест месеца бе част от отбора на Милан.

„Аз искам да играя в Англия от много дълго време насам. До този момент нямах реална възможност, която да се откри пред мен. Това е голямо предизвикателство да играя във Висшата лига и се надявам да мога да отговоря на него. Челси е прекрасен отбор и се надявам да мога да донесе много щастие на феновете на Челси. Челси е отбор, който винаги е имал велики футболисти. За мен е реализиране на истинска мечта да дойда да играя в това първенство. Вече съм играл в три от най-добрите лиги в света и за мен това е голяма гордост“, каза още Гонсало Игуаин.