Борнемут и Уест Хем произведоха зрелище в най-добрите традиции на "Боксинг дей", завършвайки 3:3 помежду си. Двубоят премина през два пълни обрата и не остави футболен фен на Острова, който да си спести въпроса: "Съвсем по правилата ли "черешките" се добраха до точката?"

В съдийския протокол от срещата е записано, че Калъм Уилсън е автор на изравнителния гол в 1-ата минута от добавеното време. Още дълго обаче ще се спори дали въпросното попадение, което първо бе отменено заради засада, а после признато, трябваше да се зачете.

При въпросната ситуация Нейтън Аке отправи успореден пас с глава към вратарското поле, а стражът на Уест Хем Адриан бе елиминиран. Първоначално реферите не признаха гола, тъй като прецениха, че Уилсън е бил засада тъкмо в този миг. След кратко съвещание между главния рефер Стюърт Атуел и неговият помощник двамата решиха да признаят гола, чийто телевизионни повторения показват, че Уилсън ако не е в засада, то със сигурност си служи с ръка, за да отклони кълбото в мрежата.

Ако приемем, че нападтелят на Борнемут се намира в редовна позиция, то няма как да се подмине паралела с едно друго попадение - това на Доминик Соланке за Ливърпул срещу Уест Бромич, което не бе зачетено при твърде подобни ситуации. В онзи мач на "Анфийлд" нападателят на "червените" първо докосна топката с гърди, а после тя неволно срещна и лявата му ръка. В случая с Уилсън играчът на "черешките" директно използва дясната си ръка.

Репортаж от двубоя Ливърпул - Уест Бромич (0:0) и спорната ситуация вижте по-долу: