Нотингам победи Саутхемптън в голово зрелище с 4:3 у дома в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. По този начин Форест събра 33 точки и се изкачи до 16-ата позиция, на три пред 18-ия Лестър. Гостите остават последни с 24 пункта и по чудо все още не са изпаднали - ако имаха точка по-малко, щяха да са официално в Чемпиъншип.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Нотингам излезе напред в резултата след 18 минути игра. От аутлинията Бренън Джонсън намери Тайво Авони, който нямаше как да сбърка пред опразнената врата. Само 3 минути по-късно отново нападателят оползотвори пас на Данило, с което покачи преднината на своя тим на 2:0.

В 25-ата минута Саутхемптън върна един гол. Стюарт Армстронг намери Карлос Алкарас в наказателното поле, а аржентинецът намали на 2:1.

Домакините реализираха трето попадение в 44-ата минута. Морган Гибс-Уайт вкара дузпа, пращайки вратаря в обратния ъгъл за 3:1.

В началото на втората част Джеймс Уорд-Праус центрира от ъглов удар към бранителя Лянко, който се извиси и с глава се разписа за 3:2.

В 73-ата минута Нотингам сложи точка на спора. Гибс-Уайт пусна към Данило, който стигна до топката пред няколко съперникови бранители и направи 4:2.

В последната минута от редовното време Фелипе вкара за пети път в мрежата на Саутхемптън, но попадението не бе признато.

В четвъртата минута от добавеното време "светците" получиха дузпа за нарушение на Сам Съридж срещу Ромео Лавиа. С изпълнението се нагърби Уорд-Праус, който оформи крайното 4:3.