Ливърпул победи Тотнъм с 4:3 на стадион "Анфийлд" в мач от 34-я кръг на Висшата лига. Попаденията за гостите бяха дело на Хари Кейн, Хьон-Мин Сон и Ричарлисон, а за мърсисайди точни бяха Къртис Джоунс, Луис Диас, Мохамед Салах от дузпа и Диого Жота. Срещата бе изключително драматична, след като Ливърпул водеше с 3:0, но Тотнъм успя да изравни в добавеното време. В 4-а минута на продължението Диого Жота донесе успеха на мърсисайдци. С тази победа Ливърпул е вече 5-и с актив от 56 точки, а Тотнъм остава 6-и с 54 пункта на сметката си.

Gulliver/GettyImages
58 снимки

Още в 3-а минута Ливърпул огранизира страхотна атака, при която Трент Александър Арнолд получи топката и не се поколеба да центрира с десиня крак, а непокритият Къртис Джоунс с едно докосване от близка дистанция не остави шанс на Фрейзър Форстър - 1:0 за Ливърпул.

Само три минути след това мърсисайдци направиха ново феноменално нападение, при което Мохамед Салах отклони към Коди Гакпо, а нападателят намери по превъзходен начин в опасна зона Луис Диас. Колумбиецът не се поколеба и завърши с презицен удар, за да удвои резултата - 2:0 за Ливърпул.

В 15-а минута Кристиан Ромеро направи непремерено влизане в краката на Коди Гакпо, а главният съдия отсъди дузпа. Мохамед Салах се нагърби с изпълнението и изпрати топката със силен шут в средата на вратаря, като не остави никакъв шанс на стража на "шпорите" - 3:0 за Ливърпул.

В 22-а минута Ливърпул пренесе по чудесен начин топката в предни позиции, като Коди Гакпо, Луис Диас и Мохамед Салах размениха подавания, а египтянинът накрая стреля с левия крак в далечния ъгъл, но топката профуча встрани от вратата.

В 40-а минута Иван Перишич бе превъзходно изведен от Оливър Скип, а хърватският футболист премина по елементарен начин през Ван Дайк, за да достави подаване към Хари Кейн, като английският национал бе безкопромисен при завършващия удар - 3:1.

Секунди след това Андрю Робъртсън допусна нова грешка, като Деян Кулушевски остана очи в очи с Алисон, но бразилският страж направи феномално спасяване с крак. Това бе и всичко по интересно през първата част, като Ливърпул водеше в резултата срещу Тотнъм с 3:1.

В 54-а минута Тотнъм организира страхотна атака, а Хьон-Мин Сон демонстрира добър дрибъл, преди да изстреля куршум с десния крак, който се отби от левия страничен стълб. Късмет за Ливърпул! Малко след това Педро Поро получи на десния фланг и отправи мощен удар, но Алисон успя да направи чудесно спасяване, избивайки в корнер.

В 78-а минута Кристиан Ромеро даде страхотен пас зад гърба на защитата, намирайки Хьон-Мин Сон, който бе сам срещу вратаря и запази хладнокръвие, стреляйки покрай Алисон - 3:2.

Няколко минути по-късно Диого Жота влезе много грубо в главата на Оливър Скип, като имаше и кръв по английския футболист, но португалският нападател се размина само с жълт картон.

В третата минута на добавеното време Хьон-Мин Сон изпълни чудесен пряк свободен удар в наказателното поле, а Ричарлисон се отскубна от пазачи си, за да нанесе брилянтен удар с глава, попаднал зад Алисон в горния десен ъгъл - 3:3.

В 94-а минута Диого Жота се възползва от грешка на Лукас Моура, като португалецът връхлетя върху отскочила топка и преодоля вратаря с удар в долния десен ъгъл, правейки резултата - 4:3. Страхотна драма!

Това бе и всичко интересно около сблъсъка, в който Ливърпул надделя над Тотнъм с 4:3.

 


Ливърпул се намира в добра форма, като мърсисайдци вече нямат загуба в пет поредни срещи, а и успяха да спечелят последните три. Отборът на Юрген Клоп подобри играта си, а и голяма част от контузените играчи се завърнаха, но борбата за участие в топ 4 продължава да изглежда изключително трудно, като победата за Ливърпул в този мач е абсолютна задължителна.

Тотнъм е на обратния полюс, като лондончани имат едва една победа в последните си шест мача. "Шпорите" се борят за участие в евротурнирите догодина, като и ръководството уволни временния наставник Кристиан Стелини, а треньор на Тотнъм до края на сезона ще бъде Райън Мейсън. Загуба в днескашния мач до голяма степен означава край на надеждите на лондончани за участие в Шампионската лига догодина.

Стартови състави:

Ливърпул: 1. Алисон, 26. Андрю Робъртсън, 4. Върджил ван Дайк, 5. Ибрахима Конате, 66. Трент Александър-Арнолд, 17. Къртис Джоунс, 3. Фабиньо, 19. Харви Елиът, 23. Луис Диас, 18. Коди Гакпо, 11. Мохамед Салах

Треньор: Юрген Клоп

Тотнъм: 20. Фрейзър Форстър, 33. Бен Дейвис, 15. Ерик Дайър, 17. Кристиан Ромеро, 4. Оливър Скип, 5. Пиер-Емил Хойберг, 23. Педро Поро, 14. Иван Перишич, 21. Деян Кулушевски, 7. Хьон-Мин Сон, 10. Хари Кейн

Треньор: Райън Мейсън