В рубриката "Голямото интервю" по DIEMA SPORT 2 може да проследите историята на звездата на Мексико - Хавиер Ернандес, известен с прякора си Чичарито. 35-годишният вече нападател все още играе - облича екипа на ЛА Галакси от МЛС. Във видеото той разказва за кариерата си, за трансфера си в Манчестър Юнайтед, за уроците, които му е дал футболът.  
 
"Да спечеля Висшата лига, да играя с футболисти като Уейн Рууни, Димитър Бербатов, Неманя Видич - това не може да се опише с думи. Не съм мислил, че това ще се случи и в най-лудите ми фантазии, в най смелите мечти. Изпитвах респект към тях, но не и напрежение", спомня си Чичарито. 
 
 "Баща ми беше футболист, както и дядо ми, който обаче заради контузия е имал кратка кариера и след това е станал треньор. Така че беше ясно, че и аз ще тръгна по техните стъпки", споделя Ернандес, който игра 12 г. в Европа след трансфера от родния му клуб Гуадалхара.
 
Той разкрива и откъде идва прякорът му Чичарито, с който е известен в цял свят.
 
"Наследство е от баща ми. Той беше Чичаро, което означава грахче. Един от чичовците му го е дал, защото има зелени очи. Аз дебютирах с името Жота Ернандес, но бързо го промених на Чичарито и кариерата ми тръгна нагоре", обяснява Ернандес.
 
Повече имате възможност да видите във видеото!