Отборът на Манчестър Юнайтед победи като гост Уест Бромич с 2:0 в мач от 17-я кръг на Висшата лига. Юнайтед записа трета поредна победа и осем мача е без поражение в Англия, и общо 10 във всички турнири.

Двете попадения за „червените дяволи“ бяха дело на Златан Ибрахимович в 5-ата и 56-ата минути, а Уейн Рууни не успя да изравни рекорда на Сър Боби Чарлтън. Рууни е с 248 гола, а Чарлтън държи върховото постижение в историята на Юнайтед с 249 попадения на сметката си.

Футболистите на Юнайтед са шести във временното класиране във Висшата лига с 30 точки, на три от Топ 4, а Уест Бромич е седми в подреждането с 23 точки в актива си.

Гостите от Манчестър поведоха рано в двубоя и улесниха задачата си до края. Още в 5-ата минута Златан Ибрахимович засече с глава чудесно центриране на Джеси Лингард и реализира за 1:0.

Иначе малко по-рано Насер Шадли от Уест Бромич Албиън отправи не лош удар, но топката прелетя над вратата на „червените дяволи“.

Имаше ли дузпа за Юнайтед срещу Уест Бромич?

Йонас Олсон пък надскочи защитата на гостите в 12-ата минута е стреля, но прати топката край дясната греда.

Уейн Рууни бе най-близо до така желаното попадение в 23-ата минута, но стражът на домакините Бен Фостър показа рефлекс и предотврати гола.

Саломон Рондон пък имаше шанс в 31-ата минута, но стреля неточно, а в 45-ата Джеси Лингард пропусна възможност за Юнайтед.

Скоро след почивката обаче Златан Ибрахимович оползотвори добро подаване от Уейн Рууни и бе точен за 2:0 в 56-ата минута , преодолявайки Фостър, който бе заблуден и от рикошет след удара на шведа.

Маркос Рохо и Саломон Рондон се спречкаха в 64-ата минута, но се разминаха само с жълти картони.

Пол Погба също търсеше своите шансове да се разпише, като в 69-ата минута овладя топката и стреля, но отново Бен Фостър се намеси навреме.

Крис Смолинг пък се завърна в игра за „червените дяволи“ след като няколко седмици лекуваше травма и в крайна сметка Манчестър Юнайтед заслужено се поздрави с успеха.