Младежкият национал на Англия и полузащитник на Манчестър Сити Фил Фодън отправи не особено прикрита критика към клубния си мениджър Пеп Гуардиола. 

По време на пресконференция след двубой на младежката формация до 21 години на Англия срещу Турция, спечелен от "трите лъва" с 3:2, Фодън намекна, че ситуацията около ограниченото му игрово време в Сити изобщо не му е по вкуса. Думите на юношата на "гражданите" бяха и отговор на критиките на Гуардиола, който заяви, че играчът трябва да е по-агресивен, когато получи шанс. 

"Пеп си има собствено мнение по въпроса, но аз се придържам към моите разбирания. Чувствам, че съм готов за играм изгарям от желание и се опитвам да го покажа всеки ден по време на тренировките", обясни Фодън. 

"Съотборниците ми ме съветват да съм търпелив и че всичко ще се случи в крайна сметка, но съм много гладен за изява. Готов съм да играя по всяко време и това няма да се промени". 

"Ще е добре, ако Пее е изгледал мача с Турция, но може би си е взел малко почивка и отишъл да поиграе голф. Бих го разбрал, откровено казано!", завърши шеговито полузащитникът, който се отчете с две асистенции в мача срещу турците.