Ливърпул посреща Манчестър Юнайтед на „Анфийлд“ в голямото дерби на 22-ия кръг в английската Висша лига.

Дербито е от 16.05 часа и можете да го гледате в Gong Play, и по телевизия Diema Sport, както и да го проследите в Gong.bg.

Изходящите позиции на двата отбора със сигурност не отговарят на техните амбиции. Ливърпул влиза от девето място в класирането, докато Манчестър Юнайтед е шести.

Двама много различни мениджъри Юрген Клоп и Луис ван Гаал имат една и съща цел – победата в дербито, за да приближат отборите от топ 4.

Луис ван Гаал няма загуба в мачовете си срещу Ливърпул, докато Клоп никога до този момент не се е изправял срещу Манчестър Юнайтед в своята кариера.

Защитникът на Ливърпул Деян Ловрен пропуска дербито на „Анфийлд“, а Даниел Стъридж все още не е готов да се завърне в игра.

Бастиан Швайнщайгер и Фил Джоунс са близо до завръщане, но Луис ван Гаал обяви, че не очаква те да бъдат готови за сблъсъка с Ливърпул. Майкъл Карик със сигурност е аут от дербито, както и Люк Шоу, Антонио Валенсия и Маркос Рохо. Аднан Янузай обаче се очаква да намери място на резервната скамейка, след като договорът му под наем в Борусия Дортмунд бе прекратен преждевременно.

Манчестър Юнайтед е спечелил шест от последните осем мача за първенството срещу Ливърпул. „Червените дяволи“ също така имат две победи в последните си четири мача на „Анфийлд“.

Луис ван Гаал нанесе най-голямата загуба на Юрген Клоп, докато германецът бе начело на Борусия Дортмунд. През септември 2009 година Байерн начело с Ван Гаал постигна победа с 5:1 на „Сигнал Идуна Парк“.

Уейн Рууни ще преследва гол в четвърти пореден мач за Манчестър Юнайтед за първи път от март 2012 година.

Рууни (175 гола за Манчестър Юнайтед) е наравно с Тиери Анри (175 гола за Арсенал) в класацията за най-много отбелязани попадения за един отбор в историята на Премиършип.

Дербито на „Анфийлд“ между Ливърпул и Манчестър Юнайтед е от 16.05 часа и можете да го гледате в Gong Play, и по телевизия Diema Sport, както и да го проследите в Gong.bg.

Вероятни състави:

Ливърпул: Симон Миньоле – Натаниел Клайн, Коло Туре, Мамаду Сако, Алберто Морено – Джордан Хендерсън, Емре Джан – Джордан Айб, Адам Лалана, Джеймс Милнър – Роберто Фирмино

Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа – Ашли Йънг, Крис Смолинг, Дейли Блинд, Матео Дармиан – Маруан Фелайни, Морган Шнайдерлин – Джеси Лингард, Андер Ерера, Антони Марсиал – Уейн Рууни