Мениджърът на Лийдс – Сам Алърдайс, призна, че в отбра има много проблеми за решаване. Специалистът, който не успя да спаси отбора от изпадане, подчерта, че ако нещата продължават по този начин, то йоркшърци ще имат проблеми и във Второто ниво на английския футбол.

Алърдайс води отбора в последните четири мача от сезона, но неуспя да изпълни поставената му задача, а именно да спаси Лийдс от изпадане от Висшата лига.

Вчера тимът загуби с 1:3 от Тотнъм, което официализира отпадането на „белите”.

„Има много работа да бъде свършена през следващия сезон, дори в Чемпиъншип. Трябва да бъдат отбелязвани голове, а за това имаш нужда от голмайстори. Съставът е твърде млад и му липсва опит. Не бяхме добри като отбор. Не можем да продължаваме да правим непредизвикани грешки. Подарихме три гола на Тотнъм днес. В коя посока иска да върви клубът”, запита Алърдайс.

Специалистът похвали играчите си, че са дали всичко от себе си в последните двубой, но отново натърти, че подобни грешки не могат да бъдат допускани на такова ниво.

„Сега трябва да седнем на масата и да дискутираме цялата инфраструктура на клуба. Привличането на играчи е фактор номер едно за всеки един мениджър. Не можеш да подобриш един играч с 10% . В най-добрия случай можеш да повлияеш с 2-3%”

„Ако продължа с треньорството, то ще бъде тук. Тези дискусии трябва да се случат в следващите няколко дни. Трябва да седнем за няколко дни и да го изясним, за да сме сигурни, че и двете страни могат да се чувстват добре. Последното нещо, което искам е да вляза отново в съблекалнята и нещата да не вървят в посоката, за която сме се разбрали”, каза още опитният Сам Алърдайс.