Големия Сам "сви перките" на Уейн Рууни

Мениджърът на Евертън Сам Алърдайс не бе никак доволен от поведението на своя капитан Уейн Рууни, който реагира гневно на факта, че бе първият заменен в съботното градско дерби срещу Ливърпул (0:0) във Висшата лига. Големия Сам заяви, че „никой не е твърде голям, че да не може да бъде изваден” от игра.

"Карамелите" едва не вгорчиха живота на Ливърпул в градското дерби

Рууни беше титуляр за „карамелите” на „Гудисън Парк”, като бе върнат в халфовата линия, за да помага на Морган Шнайдерлин и Том Дейвис с организирането на играта. Очевидно обаче Алърдайс не остана доволен от видяното и в 57-ата минута замени англичанина с лекувалия доскоро травма Идриса Гей. При излизането от терена Рууни се поздрави хладно с наставника, а после гневно грабна якето си и докато го навличаше, камерите ясно уловиха някои не толкова лицеприятни реплики.

„Ние имахме нужда от свежи крака”, коментира Алърдайс след срещата. „Уейн, колкото и да е талантлив, трябваше да напусне терена, но си свърши работата. Никой не е твърде голям, че да не може да бъде изваден.”

„Нормално е той да бъде разочарован, но аз взимам решенията. Моите ходове дадоха на тима повече атакуваща сила и имахме шансове да победим в тази среща.”

„Основното в нашето представяне бе да занулим атаката на Ливърпул, да не им позволим да създават положения. Когато изпуснеш обаче такива положение в края на срещата, винаги е разочароващо, защото те бяха влезли, сега щяхме да си говорим по съвсем друг начин”, добави Алърдайс.

С нулевото реми на „Гудисън” Ливърпул постави нов рекорд за най-дълга серия без загуба в градското съперничество с Евертън – 16 поредни мача.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Сам Алърдайс Уейн Рууни Евертън

Англия