Мениджърът на Евертън Сам Алърдайс не бе никак доволен от поведението на своя капитан Уейн Рууни, който реагира гневно на факта, че бе първият заменен в съботното градско дерби срещу Ливърпул (0:0) във Висшата лига. Големия Сам заяви, че „никой не е твърде голям, че да не може да бъде изваден” от игра.

"Карамелите" едва не вгорчиха живота на Ливърпул в градското дерби

Рууни беше титуляр за „карамелите” на „Гудисън Парк”, като бе върнат в халфовата линия, за да помага на Морган Шнайдерлин и Том Дейвис с организирането на играта. Очевидно обаче Алърдайс не остана доволен от видяното и в 57-ата минута замени англичанина с лекувалия доскоро травма Идриса Гей. При излизането от терена Рууни се поздрави хладно с наставника, а после гневно грабна якето си и докато го навличаше, камерите ясно уловиха някои не толкова лицеприятни реплики.

„Ние имахме нужда от свежи крака”, коментира Алърдайс след срещата. „Уейн, колкото и да е талантлив, трябваше да напусне терена, но си свърши работата. Никой не е твърде голям, че да не може да бъде изваден.”

„Нормално е той да бъде разочарован, но аз взимам решенията. Моите ходове дадоха на тима повече атакуваща сила и имахме шансове да победим в тази среща.”

„Основното в нашето представяне бе да занулим атаката на Ливърпул, да не им позволим да създават положения. Когато изпуснеш обаче такива положение в края на срещата, винаги е разочароващо, защото те бяха влезли, сега щяхме да си говорим по съвсем друг начин”, добави Алърдайс.

С нулевото реми на „Гудисън” Ливърпул постави нов рекорд за най-дълга серия без загуба в градското съперничество с Евертън – 16 поредни мача.