Легендата на Евертън Дънкан Фъргюсън направи успешен дебют начело на "карамелите" след победа над Челси с 3:1 у дома в първи мач от 16-ия кръг на Висшата лига.

Тимът от Ливърпул се намираше в много слаба серия в последно време и попадна в зоната на изпадащите, което доведе до уволнението на мениджъра Марко Силва, а временно треньорският пост бе поет от Фъргюсън.

Промяната в играчите на Евертън веднага си пролича в мача на "Гудисън Парк", като те бяха пределно мотивирани да се върнат на победния път и започнаха отлично, като още в петата минута Ричарлисон откри резултата след добро центриране отдясно на Джибрил Сидибе.

Домакините се защитаваха умело и бяха опасни на контраатака, като пропуснаха няколко възможности да вкарат втори гол през първото полувреме, но успяха да го сторят малко след почивката чрез Доминик Калвърт-Люин.

"Сините" не се предадоха и бързо върнаха един гол след точен изстрел от далечно разстояние на Матео Ковачич, след което натиснаха в търсене на обрат. "Карамелите" обаче издържаха и си подпечатаха трите точки в 84-та минута, когато отново Калвърт-Люин бе най-съобразителен в наказателното поле и промуши топката между краката на Кепа за крайното 3:1.

По този начин Евертън записа ценен успех и се изкачи до 14-то място в класирането със 17 точки, докато Челси остава на четвъртата позиция с актив от 29 точки. /БГНЕС