Мениджърите на Манчестър Сити и Ливърпул Пеп Гуардиола и Юрген Клоп бяха номинирани за отличието мениджър на годината във Висшата лига.

Водените от тях отбори водят лют спор за титлата, а всичко ще се реши в последния кръг.

Другите двама номинирани са треньорът на Тотнъм Маурисио Почетино и този на Уулвърхемптън Нуно Еспирито Санто.

Испанският специалист е много близо до това да стане едва третият мениджър, който успява да защити титлата си в ерата на Висшата лига. "Гражданите" ще станат шампион на страната за втора поредна година, ако спечелят гостуването си на Брайтън в неделя. Ливърпул също се надява да спечели титлата след великолепния сезон, който играят момчетата на Клоп. "Мърсисайдци" имат до момента 94 точки - това е четвъртото най-високо постижение в историята на Висшата лига, а в последния кръг Ливърпул играе с "вълците".

Воденият от Маурисио Почетино тим на Тотнъм преследваше доста дълго време претендент за титлата, но във финалния щурм силите на "шпорите" приключиха.

Воденият от Нуно Еспирито Санто тим на Уулвс, който влезе в елита през миналия сезон, събра актив от 57 точки - това е най-големият актив за новак от 18 години насам. 

"Вълците" си гарантираха 7-ото място в крайното класиране и имат шанс да се доберат и до участие в Лига Европа, но това ще зависи от изхода на финала за ФА Къп между Манчестър Сити и Уотфорд.

Победителят ще бъде обявен следващия четвъртък от Асоциацията на мениджърите във Висшата лига.