Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо постоянно е подлаган на унищожителна критика в британските медии заради колебливите изяви на отбора през сезона. Да се чуе добра дума за него е рядкост, но точно това стори една от легендарните фигури в историята на "червените дяволи" Райън Гигс. 

Уелсецът е на мнение, че евентуално уволнение на Специалния няма да помогне особено и той е достатъчно добър като специалист, че да успее да обърне развоя на сезона на отбора. Според него, своята отговорност трябва да поемат и играчите. 

"Не виждам смяната на мениджъра с какво би помогнала на този етап. Всеки знае колко стабилен треньор е Жозе през годините. Юнайтед има нужда от точно тази стабилност и затова трябва да се държи с него. При всички положения обаче трябва да се променят резултатите."

"Аз съм на мнение обаче, че разполагаме и с мениджъра, и с играчите това да се случи. Самите футболисти трябва да поемат своята отговорност и да го покажат на терена. Единствената разлика с лидерите Ливърпул и Манчестър Сити е, че те са постоянни в изявите си. Когато ти не си постоянен, нормално е да изостанеш от тях", сподели Гигс пред Sky Sports.