Мейсън Маунт наближава последните 12 месеца от договора си с Челси, като продължаването на този контракт все още не е подписано. Предполага се, че полузащитникът може да се премести това лято, като Ливърпул е сред онези, към които се приписва интерес. Твърди се, че гигантът от Бундеслигата Байерн Мюнхен също е в битката за подписа на играча, като бившият мениджър на Челси Томас Тухел сега ръководи баварците, а Глен Джонсън казва, че "сините" трябва да продадат Маунт, ако бъде предложена оферта за големи пари.

"Всъщност мисля, че Маунт би бил брилянтен в Байерн и можете да разберете защо Тухел го иска, защото със сигурност ще го накара да играе най-добрия си футбол. Всичко, което вървеше добре в Челси, докато Тухел беше там, бе възоснова на Маунт. Оттогава той не е имал същото въздействие, така че можете да разберете защо биха искали отново да правят бизнес заедно и да се съберат", сподели Джонсън.

"Мисля, че той е повече от достатъчно добър, за да играе на това ниво, наистина го харесвам. В момента Челси трябва да вземе 70 милиона паунда, защото той не е същият Мейсън Маунт и може да се наложи Челси да вземе парите след всички нови попълнения, които привлече. Зависи също кой е следващият мениджър, защото той може да успее да се възстанови, ако има топ мениджър като Тухел, който иска да привлече други топ играчи, които да играят заедно с него", добави бившият бранител на Челси и Ливърпул.

Засега Челси работи под временното ръководство на Франк Лампард, като легендата на клуба, който се завръща в Западен Лондон за втория си период начело на "сините", заявява, че ще се опита да включи Маунт в плановете си до края на кампанията 2022-23 г.