Пълната продажба на Манчестър Юнайтед остава най-вероятният сценарии за бъдещето на клуба, тъй като кандидатите за „червените дяволи“ се подготвят за трета и финална оферта, твърди Daily Mail.

Изданието пише, че те трябва да изпратят финалните си оферти за клуба до 28 април. Фаворитите остават Шейх Ясим бин Хамад ал-Тани и Сър Джим Рактлиф, които искат цялата собственост върху 20-кратния шампион на Англия. Има и доста предложения за закупуване на определени дялове от клуба срещу инвестиции. Това обаче би означавало, че семейство Глейзър ще остане на „Олд Трафорд“.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Въпреки тома най-вероятно целият процес по намиране на нови инвеститори, ръководен от американската банка „Рейн“, ще завърши с пълна продажба на клуба.

Daily Mail пише, че всички кандидат-купувачи имат възможност да зададат последните си въпроси към настоящите собственици и техния екип, а след това ще трябва до 28 април да изпратят своите трети оферти, които ще бъдат и окончателни.

Смята се, че целта е Манчестър Юнайтед да има нови собственици още до лятото, за да може да бъде осигурен солиден бюджет на мениджъра Ерик тен Хаг, с който той да подсили състава преди началото на следващия сезон.