Халфът на Манчестър Сити – Илкай Гюндоган не спести критиките си към системата за видеоарбитраж, която бе въведена във Висшата лига този сезон. Според него технологията помага на съдиите, но отнема от емоцията на играта. От началото на сезона шампионите на Англия вече няколко пъти се почувстваха ощетени заради намесата на ВАР. Два техни гола бяха отменени в първите 3 мача, а претенциите са им и за 2 неотсъдени дузпи, една от които през изминалия уикенд срещу Борнемут.

„ВАР променя футбола не само за играчите, но и за наблюдателите, както и всички, които обичат играта. За съжаление, това е за сметка на основната причина, поради която го харесваме и това е емоцията”, коментира Гюндоган.

„Не съм голям почитател, но не мога да отрека, че помага на арбитрите. Но големият проблем е, че дори когато някоя ситуация се преразглежда от ВАР, все още няма ясна преценка. След мачовете все още обсъждаме дали е било гол, дузпа или засада. И не виждам това да се промени дори с ВАР”, сподели още полузащитникът пред Sky Sports.


Автор: Александър Антонов