Илкай Гюндоган ще пропусне предсезонното турне на своя Манчестър Сити в САЩ, тъй като е получил само една доза от ваксина против коронавирус, съобщава изданието The Athletic.

31-годишният германски национал се е ваксинирал с първа доза през миналото лято, но тъй като е преболедувал вируса, вече се счита за напълно ваксиниран според германските закони. Полузащитникът научил в началото на лятото, че трябва да е получил две дози от ваксина против коронавирус, за да може да влезе на територията на САЩ. Той планирал да приеме втора доза и да изпълни изискванията за американска виза, за да пътува със съотборниците си, но отново се заразил с КОВИД-19 през юни и бил посъветван от лекарите да изчака с втората доза поне три месеца след като даде отрицателен тест. В резултат засега той не покрива изискванията за влизане на чужденци в САЩ и няма да може да посети страната.

Вместо за САЩ Илкай Гюндоган ще пътува за Хърватия с отбора на Манчестър Сити до 23 години, за да продължи подготовката си за новия сезон. Фил Фоудън и Джон Стоунс също са в групата за Хърватия, като причини за това решение засега не се съобщава.

Тимът на Манчестър Сити ще играе срещу мексиканския Клуб Америка в Хюстън, Тексас в сряда вечер, а следващата събота ще се изправи срещу германския Байерн Мюнхен в Грийн Бей, Уисконсин.