Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган призна, че мениджърът Хосеп Гуардиола е главният виновник за атрактивния стил на отбора, но предупреди съотборниците да не се отпускат.

В неделя Сити разби Арсенал с 3:1 в едно от големите дербита във Висшата лига и вече има аванс от 8 точки на върха. На всичкото отгоре „гражданите” записаха най-силния си старт на сезона след изминали 11 кръга. За Гуардиола това също е лично постижение, което е допълнено и от респектиращите 52 отбелязани гола във всички турнири.

Джон Стоунс: Да играеш за Пеп е удоволствие

„Може би Пеп има най-голямата заслуга за добрата серия”, каза Гюндоган. „Той намира решения за всеки опонент и всяка ситуация. Тревожи се за дребните детайли. Това прави нещата много лесни за нас”, добави германският национал.

„Начинът, по който играем, се отличава: много атракция, много бързина, много голови шансове и много попадения. Точно в този момент е страхотно забавление да ни гледа човек. Сега сме много по-опасни пред гола. Нашите нападатели бележат от почти всяка възможност.”

Жезус е най-ефективният нападател в историята на Висшата лига

„В комбинация с добрите пасове и доминиращия футбол става по-лесно да диктуваме темпото срещу опонентите. В даден момент противникът е принуден да реагира, а това ни отваря дори повече пространства.”

„През ноември, декември и януари сезонът действително стартира, защото в този период се изиграват доста мачове. Трябва да докажем, че не разчитаме само на силния ни старт, а разполагаме с изключително добър състав  и играем по несравним начин. Това е нашата цел, нашето задължение. Има някои отбори, които могат да ни спрат, но първо и преди всичко това сме ние самите. Може би нещата ни до момента се получават твърде добре”, заключи Гюндоган.