Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган вярва, че за представянето на тима трябва да се съди по играта, а не по спечелените трофеи в края на сезона. "Гражданите" отпаднаха от турнира за купата на Лига, а в събота бяха свалени и от върха във Висшата лига.

"За мен най-важен е начинът, по който играем. Трябва постоянно за затвърждаваме развитието си. Това има много по-голямо значение от това дали има друг отбор преди нас, или не. Моята цел никога не е била да събера най-много точки или да вкарам най-много голове. Целта ми винаги е била да играя най-добрия футбол, на който съм способен", коментира Гюндоган.

"Разбира се, че трофеите са нещото, което определя кариерата на един играч. Аз нямам нищо против да спечелим първенството, купата или Шампионската лига, но това няма връзка с начина, по който играем", добави германският национал.

"Очакванията към нас са много големи, но ние не сме като Байерн в Германия, които винаги са големият и единствен фаворит за отличията. Манчестър Сити обаче е супер клуб, в който всички искат да постигнат големи неща", каза още Илкай Гюндоган.

От началото на сезона Гюндоган има шест гола за Манчестър Сити в 10 мача.