Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган е сигурен, че водещият реализатор на отбора Серхио Агуеро няма да играе за друг европейски клуб до края на своята кариера.

През този сезон 28-годишният футболист отново е лидерът в атаката на „гражданите“, които обаче се смъкнаха до третото място във Висшата лига след 1:1 срещу Мидълзбро в елита. Именно аржентинецът вкара попадението за Сити, като вече има 14 гола и 1 асистенция в 15-те си официални мача във всички турнири.

Формата на Агуеро през последните години винаги е привличала вниманието на грандовете в европейския футбол, ала Гюндоган не смята, че някой от тях ще успее да го прилъже. „Мисля, че Серхио ще остане тук. Нямам никакво съмнение в това“, каза Гюндоган.

„Той е много добър. Серхио е просто голова машина. Имам предвид следното – ако той получи шанс да отбележи, в 90-95 процента от случаите това ще се случи. Ако знаеш, че разполагаш с такъв футболист в отбора, тогава винаги ще си в състояние да бележиш и да създаваш ситуации.“

„Серхио е екстремно важен за нас. Макар че той не вкара срещу Барселона в Шампионската лига, тича и работи много на терена, като се опитваше да държи топката в наше притежание“, добави Гюндоган.

Агуеро неведнъж е изразявал желанието си да завърши своята кариера в родния Индепендиенте.