Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс предначерта това, което според него ще бъде най-големият проблем за мениджъра на клуба Жозе Моуриньо през новия сезон. Уелсецът смята, че с наличието на големи имена като Уейн Рууни, Златан Ибрахимович, Пол Погба и Хенрих Мхитарян балансът в съблекалнята ще бъде труден за поддържане.

Ерата на португалския специалист начело на „червените дяволи“ стартира с две ударни победи във Висшата лига – над Борнемут (3:1) и Саутхемптън (2:0), но според Гигс това не бива да дава прекалено много поводи за успокоение. Със своите 13 сезона в Премиършип уелсецът е наясно, че проблемът може да произтече не толкова от резултатите, колкото от климата в съблекалнята, където наставникът трябва да се справя с фигури, притежаващи завидно его.

„Най-големият проблем за Жозе е да бъдат всички в съблекалнята щастливи“, отбеляза Гигс в интервю за „Скай Спортс“.

Не е тайна, че опасения в тази връзка имаше още при пристигането на Специалния през лятото. Тогава усилено се говореше, че първият, който той ще разкара от състава, е Хуан Мата. Двамата с испанеца се изпокараха в Челси преди време, което доведе до трансфера му в Юнайтед. Дотук обаче Мата е повече от твърд титуляр за „червените дяволи“.