Доскорошният помощник-треньор в Манчестър Юнайтед Райън Гигс очаква новият мениджър на клуба Жозе Моуриньо да му отправи предложение за работа в най-скоро време. Това научи британският медиен гигант „Скай Спортс“.

Развитието на ситуацията е повече от интересно, като се има предвид, че уелската легенда на „червените дяволи“ сам подаде оставка от солидарност към уволнения наставник Луис ван Гаал. Името на Гигс дори се спрягаше за потенциален наследник на холандеца, ала бързо стана ясно, че шефовете се целят в далеч по-опитен треньор. Някои медии в Англия дори приеха тезата, че това е разочаровало Гигс и той по-скоро затова е освободил поста си.

На Гигс му писнало никой да не го брои за жив

Дори и Моуриньо да потърси легендарното крило обаче, то със сигурност няма да е с предложение да му бъде асистент. За такъв португалецът вече назначи своя сънародник Руи Фариа. Най-вероятно, ако се стигне до разговори, на Гигс ще бъде предложена друга функция.

Първоначално се предполагаше, че уелсецът ще получи ролята на съветник, който да помага за прехода на футболистите от младежкия в първия тим. Такова предложение обаче никога не е достигало до Гигс, който все още очаква контакт с хора от клуба.