Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс разкри вълнението си от пристигането на Алексис Санчес в отбора. Новият селекционер на Уелс нарече чилиеца „суперзвезда” и очаква от него да помогне в трудната задача по настигането на лидера във Висшата лига Манчестър Сити.

Жозе със сериозни очаквания за "добре дошъл" на Санчес

Късно снощи трансферът на 29-годишния южноамериканец стана факт, а в обратната посока към Арсенал пое доскорошният играч на „червените дяволи” Хенрих Мхитарян. Така Юнайтед спечели битката със Сити поне на този фронт, защото „гражданите” бяха близо до подпис със Санчес както преди началото на сезона, така и на зимния пазар.

„Привличането на Алексис Санчес в Манчестър Юнайтед наподобява това на Робин ван Перси. И в двата случая клубът получи готова суперзвезда, а вече мога да видя неговия принос наред с все по-силното представяне на Антони Марсиал”, коментира Гигс.

Санчес и останалите 11, работили с Пеп и Моу

„Това се случва само когато пристигат топ играчи, а тези около тях вдигат нивото си. Жозе Моуриньо ще бъде изправен пред труден избор при селектирането на титулярите.”

„Санчес от друга страна може да играе и вдясно, както го правеше в Барселона. Така че ако Марсиал продължава да лети, то може да се наложи пускането на му на различна позиция. Тези решения обаче са позитивни за един мениджър.”

Пълна замяна: Мхитарян взе номера на Алексис в Арсенал

„Да имаме някого като него, който не се притеснява да играе в големите мачове, кара този състав да изглежда наистина силен”, допълни Гигс.