Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс призова феновете да не бързат с отписването на новото попълнение в отбрана Виктор Линдельоф. Въпреки незавидното представяне на шведа дотук, Гигс е твърдо уверен в неговия потенциал и дори прогнозира, че с времето доскорошният ас на Бенфика може да се превърне във фигура от калибъра на Неманя Видич.

23-годишният Линдельоф в момента е затрупан от критики заради начина, по който се прояви при загубата с 1:2 от Хъдърсфийлд. Тогава той влезе като смяна след травмата на Фил Джоунс и беше с основна вина за  двата гола на скромния противник.

Издънка на Юнайтед не може дори матрак да купи

Предвид платените 35 милиона евро очакванията към Линдельоф определено бяха по-високи и до момента той не показа, че заслужава доверието на мениджъра Жозе Моуриньо. Гигс обаче напомни, че навремето и любимец на феновете като Видич не започна никак добре кариерата си на „Олд Трафорд”.

„Виктор Линдельоф е играч, който си навлече доста критики, но не бива да го отписваме все още”, каза Гигс. „Някои играчи идват във Висшата лига и веднага се вписват, докато на други са необходими 6 месеца или дори година. Така беше с Патрис Евра, Яп Стам и Неманя Видич. После те станаха невероятни футболисти.”

„Побеждаваш и губиш като едно цяло, няма как да посочваш отделен играч, особено когато той не играе редовно. Той просто трябва да се стегне и да премине през този период”, допълни  Гигс.