Рекордното попълнение на Арсенал Никола Пепе признава, че до момента представянията му за отбора не оправдават очакванията на специалисти и запалянковци. 

Пепе дойде в Лондон от Лил през лятото срещу сумата от 72 милиона паунда, идвайки с репутацията на втория най-добър голмайстор за изминалия сезон в Лига 1. Адаптацията му при "топчиите" обаче за момента не върви толкова гладко, след като има едва 1 гол и 2 асистенции от досегашните си 8 старта като титуляр във Висшата лига. 

Именно котдивоарският нападател обаче беше герой за Арсенал при вчерашната домакинска победа с 3:2 над Витория Гимараеш с 3:2 от групите на Лига Европа. Пепе влезе през втората част и след два безупречно изпълнени свободни удара обърна резултата в полза на домакините. Все пак нападателят признава, че не всико преминава по план за момента. 

"Веднага след като дойдох Обамеянг и Лаказет ми помогнаха много с адаптацията. Мениджърът има доверие в мен и въпреки че не успявах да съм достатъчно решителен той все още ме подкрепяваше. Това е ключово", заяви Пепе. 

"Знаех, че няма да е лесно и че интензитета на първенството е съвсем различен спрямо този в Лига 1. Трябваше да се адаптирам бързо, защото очакванията бяха високи. За жалост не се получи точно така но феновете и мендижърът ме подкрепят". 

"Обкръжението е много важно. Семейството ми е до мен и ми помага псхичиески в тежките моменти. Те ми помагат с цялата адаптация, включително и с новия език и среда, за което съм им благодарен", завърши стрелецът.