Капитанът на Челси Гари Кейхил призна, че победният му гол за 2:1 над Стоук Сити в 29-ия кръг е плод на усилията му да компенсира дузпата, която причини по-рано в мача.

„Сините“ поведоха на „Британия“ с ранен гол на Уилиан от пряк свободен удар, а в 37-ата минута Кейхил фаулира Джонатан Уолтърс в наказателното си поле и потърпевшият изравни от 11-те метра.

Тактиката на Стоук: Тотален терор над Диего Коста

Все пак английският национал имаше още една ключова намеса до последния съдийски сигнал, а тя бе попадението за 2:1 в 87-ата минута.

„Наистина страхотен завършек на деня. В дадени моменти наистина имахме трудности в отбрана, но човек се опитва да се поправи, след като е допуснал грешка (визира дузпата за Стоук Сити – б.р.). Радвам се, че успях да вкарам, доволен съм, че стигнах до гола“, каза футболистът веднага след финала.

„Това беше един от трудните мачове през сезона. Играхме страхотно като отбор.“

„Точно това очаквахме от мача, знаехме, че ще бъде тежко. Стоук разочарова доста отбори тук до момента. Ние успяхме да влезем в битката, която те предложиха. Продължихме да играем футбол и в крайна сметка стигнахме до положенията и гола в края“, допълни Кейхил.