Плеймейкърът на Тотнъм Кристиан Ериксен беше изключително щастлив след победния гол, който вкара за 1:0 срещу борещия се за оцеляването си Брайтън в отложен мач от 33-ия кръг на Висшата лига. Датският национал заяви, че отборът се е чувствал длъжен да се възползва след грешните стъпки на останалите си конкуренти за топ 4 в лицето на Арсенал, Манчестър Юнайтед и Челси.

Звездата на „шпорите” донесе ценните три точки с гол в 89-ата минута. „Имах няколко подгряващи изстрела преди попадението. Улучих топката добре и я видях да влиза”, заяви 27-годишният играч, който реализира със своя 7-и шут в срещата.

„Усещането е много, много приятно. Това беше труден мач, имахме много положения, докато противникът се бранеше дълбоко. Трудно е да играеш срещу 10 или 11 души в наказателното поле.”

С победата Тотнъм увеличи своя актив на 70 точки и е трети в подреждането. Следват Челси с 67, Арсенал – 66 и Манчестър Юнайтед – 64.

„Беше много важно да останем там, където сме. За тази цел имахме нужда от нещо специално”, продължи Ериксен.

„Резултатите в другите мачове ни накараха да вярваме, че трябва да се възползваме. Бяхме длъжни да поддържаме напрежението. Знаехме останалите резултати и бяхме наясно какъв е залогът. За да останем трети, трябваше да спечелим, друга опция нямахме”, завърши Ериксен.