Германският спортен гигант Пума ще приключи рекордна сделка в размер на 100 милиона паунда за подписването на договор с крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг.

Сегашната сделка на английския национал с американците от Найк изтича след по-малко от осем седмици и конкурентни марки като Under Armor, Adidas и New Balance, преследват подписа на Стърлийнг от повече от две години.

Ако сделката бъде финализирана, англичанинът ще се превърне в най-високо платеният футболист на Пума и лице на глобалната им рекламна стратегия.

25-годишният футболист се превърна в изключително търсена търговска марка, благодарение на играта си във Висшата лига и поредицата от позиции против расизма във футбола.

Пандемията от коронавируса продължава да има драматичен ефект върху финансите на всички свързани с футбола, но се смята, че сделката с Пума е подобна на десетгодишното предложение на стойност 100 милиона паунда, предложено от дъщерното дружество на Найк Air Jordan през миналата година.

Ако сделката бъде приключена, Стърлинг би могъл да си сътрудничи за разработването на гама от спортни облекла с емблематичния американски рапър Джей Зи, който е творчески директор в Пума.

Крилото на Манчестър Сити не е непознато за Пума, която вече има десетгодишна сделка за 650 милиона паунда като доставчици на екипировка на тима.