Германската футболна легенда Лотар Матеус изкритикува остро Пеп Гуардиола заради провалите на специалисти в Шампионската лига след престоя му в Барселона, наричайки испанеца егоцентрик. 

Пеп има спечелени две купи от Шампионската лига по време на престоя си на "Камп Ноу", но след това той не успя да достигне финал в цели 7 опита начело на Байерн Мюнхен и Манчестър Сити. 

Пред германските медии Матеус сподели, че испанският наставник заслужава всички критики по свой адрес след поредицата от европейски провали, най-скорошният от които дойде при поражението с 1:3 срещу Лион на четвъртфиналите на изминалогодишното издание на най-престижния европейски клубен турнир.

"При Гуардиола винаги имаш чувството, че иска да прави нещо специално, за да спечели големите мачове. По време на престоя в Барса той следваше една изградена философия на игра, но в Байерн и в Сити той опита същото и се провали отново и отново", започна бившият национален селекционер на България. 

"Винаги се опитваше да покаже, че знае повече и може по-добре от другите. Това за мен е егоцентризъм. Това може би е твърде сурово определение, но така изглеждаше острани", завърши Матеус.