Мениджърът на Борнемут Гари О'Нийл настоява, че купуването на играчи през януарския трансферен прозорец "не е лесно", целейки се в това да подсили състава през следващия месец. "Черешките" бяха сред отборите, които похарчиха най-малко средства през лятото, като централният защитник Маркос Сенеси и полузащитникът Маркъс Таверние бяха сред по-важните нови попълнения.

Тимът на О'Нийл е на три точки от зоната на изпадащите и ще се опита да подобри качеството на състава в борбата за оцеляване, но специалистът е на мнение, че осъществяването на януарски трансфери не е лесно поради това, че клубовете не искат да се разделят с ключови футболисти. "Всеки клуб, който иска да свърши работа, предпочита да го направи по-рано, но има и клубове, които продават и са въвлечени, така че нещата не стоят толкова лесно", започна той.

"Разбира се, че имаше разговори относно подхода на клуба в трансферния прозорец, но нищо конкретно до момента. Клубът продължава да работи. Винаги съм уверен с нещата, веднъж щом съм свършил достатъчно работа с тях. Точно такъв ще бъде случаят и с купуването на нови играчи - разполагаме със страхотен екип, който отговаря за това, и през годините го е доказвал. Ще минем през необходимия процес и ще опитаме да купим правилните играчи", добави О'Нийл, чийто тим гостува на Челси в подновяването на Висшата лига във вторник вечер.