Бившият защитник на Манчестър Юнайтед - Гари Невил, който в момента работи като футболен анализатор за един от големите телевизионни канали в Англия, коментира  проблемите на Ливърпул през този сезон.
 
"Колко е слаб Ливърпул? Много слаб... Когато казвам това, сравнявам играта с тази, която показваха преди. Всички харесваме различни стилове. Ако трябваше да избирам между Манчестър Сити през последните три години и Ливърпул, тогава определено щях да посоча "мърсисайдци".
 
Отборът на Клоп играеше изключителен футбол и достигна невероятни висоти. Преди няколко седмици казах, че е нормално да има спад в отбора. Но това вече не е спад, а крах. В момента изглеждат тъжни във всяко отношение.
 
Не знам каква е причината. Сигурен съм, че те не изпадат в паника, убеден съм, че Юрген Клоп има достатъчно опит и умения да доведе отбора до финалната линия. Когато сезонът приключи, те ще имат време да се прегрупират. Но пък ще дойде европейското първенство, след което ще започне нов сезон. Така че играчите на Клоп няма да имат време за почивка.
 
Футболистите трябва да се уверят, че щетите, нанесени на тяхното самочувствие, не са трайни. Те спечелиха Висшата лига през миналия сезон, стигнаха до финала на Шампионската лига и спечелиха турнира преди година, след като загубиха преди това. В крайна сметка това е същият състав. Не можете да направите това, ако не сте фантастичен отбор.
 
Но това, което се случва сега, е странно. Играчите имат чувството, че са загубили всичко, което са имали. И скоростта на играта, и увереността, и силата, и всеотдайността, и желанието за победа. В момента те нямат  нищо от това", смята Невил.