Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил за пореден път остана разочарован и отправи сериозни критики към любимия си отбор. Той заяви, че играчите само се оплакват един от друг на терена, а играта им е посредствена.

„Те само си хленчеха един на друг. Те са куп мършави мрънкачи. Няма да назовавам имена, но честно казано, те само хленчат, ръцете им са вдигнати, оплакват се от всичко. Те уволниха последния мениджър, но няма да стане с Ралф Рангник - той работи с тях само две или три седмици. Те (играчите) обаче биха уволнили много мениджъри, толкова много, ако продължат да играят така, защото това е наистина, наистина лошо представяне.“, обяви гневният Невил на почивката на двубоя.

Бившият защитник се оплака и от поведението на Кристиано Роналдо и Бруно Фернандеш по време и след края на изминалия мач срещу Нюкасъл. Както е известно, „червените дяволи“ не успяха да победят „свраките“ и завършиха наравно при резултат 1:1 като гост в двубой от Висшата лига.

Бившият национал на Англия смята, че двамата португалци не дават нужния пример на по-младите си съотборници, а освен това Кристиано отново е проявил неуважение към феновете, отказвайки да ги поздрави след края на двубоя.

Gulliver/GettyImages
38 снимки

„Бруно само мрънкаше и с Роналдо не спряха да недоволстват от останалите. За младите е унищожително да виждат как двамата най-добри гледат на тях като на недостатъчно класни играчи. Езикът на тялото им не е уместен. Те трябва да помагат на младите. Те трябва да са им като бащи, като дядовци. И аз съм допускал грешки като футболист в Юнайтед, но до мен имаше по-възрастни и по-опитни, които ме си караха, но в същото време ме подкрепяха“, заяви Невил в студиото на „Sky Sports“, където работи като анализатор.

„След последния съдийски сигнал пък Кристиано пак избяга, вместо да отиде пред феновете. Той вече направи това няколко пъти през сезона - срещу Евертън, Уотфорд и Норич. Обичам това момче Роналдо - той е най-добрият, който съм срещал през целия си живот. Но не приемам това му поведение спрямо феновете. Няма значение как си играл - длъжен си да отидеш и да поздравиш агитката. Особено пък когато си най-добрият в света в момента и си един от най-великите за всички времена. В същото време Кавани е за пример, защото няма нищо общо с тях (б.р. - Роналдо и Фернандеш). Той се застъпва за по-младите и ето защо трябва по-често да играе“, каза още Гари Невил.

В класирането Манчестър Юнайтед заема седмата позиция с актив от 28 точки, на седем от четвъртия Арсенал. В следващия кръг отборът на Ралф Рангник приема у дома още един отбор от опасната зона - Бърнли.