Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил най-сетне получи шанс да похвали рекордната покупка на клуба Пол Погба. Френският ас набута 2 гола при знаменития обрат от 0:2 до 3:2 срещу Манчестър Сити в неделя и най-сетне показа какво умее, когато играе на върха на възможностите си.

През последните месеци при всеки един негативен резултат тъкмо 25-годишният Погба неизменно отнасяше най-големия дял от упреците. Преди градското дерби от 33-ия кръг, което можеше да превърне „гражданите” в най-ранния първенец във Висшата лига, халфът беше централна тема, тъй като мениджърът на противника Хосеп Гуардиола заяви, че му е било предложено да подпише с играча през зимата.

Героят Погба: Нямаше как да позволим на Сити да празнува

Сега съвсем резонно навсякъде в английските медии суперлативите към представянето на Погба са доста щедри. „Казах и го и през миналата година, казвам го отново сега: Юнайтед е далеч по-добър тим с Погба в редиците си”, заяви Гари Невил. „Той носи арогантност, увереност и вяра”, добави бившият английски национал.

Дербито на Манчестър и историите му за чиста лудост!

„Когато си футболист и са те привлекли срещу толкова много пари (89 милиона паунда – б.р.), когато танцуваш, както той го прави, и носиш прическа като неговата, е нужно да играеш добре, за да получи самочувствието ти покритие. Не е много яко да викаш и да пееш, а да не играеш. Нужно е да се представяш на ниво, а през последните месеци той не се справяше добре, скара се и с мениджъра. Ситуацията е трудна.”

Играч на Сити се възмути от "дългите топки" на Юнайтед

„Погба е фантастичен футболист и прави Юнайтед по-силен отбор. Той е въоръжен с огромни вяра и доверие в собствените си качества, ала е нужно да бъде на подобно ниво регулярно. Юнайтед му гласува огромно доверие и очаква да бере плодовете от този факт. Платените пари не бяха малко, така че пораждат големи очаквания.”

„Емблемата на Юнайтед е натоварена с огромна отговорност. Феновете на отбора не желаят да гледат роботи. Те искат характер, който да се проявява на терена, при това регулярно. Погба е добро момче и силен футболист. Надявам се за негово добро и за доброто на Юнайтед той да започне да оказва влияние в по-сериозните мачове и да носи победите в тях”, допълни Невил.