Манчестър Юнайтед не само няма да играе в Шампионската лига през следващата година, а няма да стигне и до петото място в английското първенство по футбол, прогнозира бившият капитан на отбора Гари Невил в анализ за Скай Спортс.

В последния си мач Юнайтед бе спасен от Скот Мактоминей, който вкара два гола в добавеното време срещу Брентфорд за крайното 2:1. Това бе едва четвърта победа за "червените дяволи" от осем мача през новия сезон и те заемат десето място във временното класиране. 

Невил е категоричен, че максимумът на Юнайтед през тази година е шестото място.

"Не мисля, че през този сезон Манчестър Юнайтед е способен да завърши в челната петица, но пък те ме опровергаха и миналата година след слабо начало", заяви бившият защитник в анализ за Скай Спортс.

"Челси разполага с много талантливи млади футболисти. При тях проблемите могат да дойдат от нападението и при контузия за Тиаго Силва. Ако вземат един централен нападател и един централен халф, нещата ще потръгнат. Похарчиха 1 милиард за футболисти и все още нямат на тези позиции.

"Манчестър Юнайтед е пълна бъркотия. Те са далеч от очакванията и това ме изненадва, тъй като само преди седем или осем седмици прогнозирах, че ще завършат отново на третото място. Вратарят не се приспособи, което създава нестабилност около него. Това е голям проблем, който и аз съм имал в Юнайтед.

"Челси е по-близо до това да бъде в челната петица, защото има повече талантливи млади футболисти. Нужно им е просто да влязат в серия".