Гари Невил вярва, че Арсенал няма да спечели Висшата лига този сезон въпреки преднината си от осем точки на върха в таблицата и дори смята, че Манчестър Юнайтед ще завърши сезона над "артилеристите" Отборът на Микел Артета увеличи преднината си на във Висшата лига с победа с 2:0 над Тотнъм в спиращо дъха дерби на Северен Лондон на стадион "Тотнъм Хотспър" Резултатът остави Арсенал с осем точки пред действащия шампион Манчестър Сити, а Нюкасъл и Ман Юнайтед още една точка назад. 

"Не, Арсенал няма да спечелят първенството! Но казах, че Лестър няма да спечели лигата. Манчестър Сити ще вземе титлата и мисля, че Манчестър Юнайтед ще завърши втори и знам, че това ще подразни феновете на Арсенал! Предпочитам Арсенал да спечели лигата, отколкото Манчестър Сити. Мисля, че ще бъде абсолютно сензационно за Висшата лига.

Мисля да гледам Висшата лига, видяхме как Сити доминира, освен Ливърпул, през последните пет години. Да си помислим, че Арсенал може да дойде и да го спечели, това добавя още към нашата лига, прави нашето първенство страхотно. Бих се радвал Манчестър Юнайтед да го спечели, но не мисля, че това ще се случи този сезон", сподели Невил.

Арсенал посреща Манчестър Юнайтед на "Емирейтс" в неделя, като това до голяма степен ще даде отговор дали "червените дяволи" са готови да се включат в борбата за титлата.