Гари Невил смята, че мениджърът – Микел Артета, и играчите на настоящия отбор на Арсенал ще бъдат забравни, ако футболистите не успят да триумфират с титлата в Англия. В два поредни сезона „артилеристите“ се борят с Манчестър Сити, но и двата пъти „гражданите“ се оказаха на печелившата позиция.

„Ако този супер отбор на Арсенал не спечели титлата в Англия или Шампионска лига, те никога няма да влязат в историята на клуба и ще бъдат забравени. Това е тежко, но е реалността на елитния спорт в наши дни. Никой няма да се сеща за играта на Салиба и Габриел в защита или брилянтността от Деклан Райс и Мартин Йодегард. Няма също така да се правят документални филми“, заяви той.

„Историята е непростима за тези, които се провалят. Заради цялата работа, която свършиха през годините, са длъжни да направят следващата стъпка. Много сме рано през сезона, но неделния мач с Манчестър Сити ще е решаващ в битката за първото място в Англия. Арсенал се нуждае от знакова победа, защото трябва да наранят Сити и да демонстрират, че не са просто отбор на момента“, смята бившият бранител на Манчестър Юнайтед.