Гари Линекер излезе с официално становище дни след разразилия се скандал в BBC. Бившият английски национал обяви, че през уикенда се завръща в телевизията и ще води легендарното телевизионно предаване Match of the Day.

Линекер отново използва личния си профил в Twitter,  за да се обърне към последователите си и общността.

„След няколко сюрреалистични дни се радвам, че успяхме да преодолеем всичко това. Искам да Ви благодаря за невероятната подкрепа, особено на моите колеги от BBC Sport, за забележителната солидарност. Футболът е отборна игра, но подкрепата им беше огромна”, започна Линекер.

„Водещ съм в BBC в продължение на почти три десетилетия и съм неизмеримо горд да работя с най-добрия и най-честния телевизионен оператор в света. Нямам търпение да се върна на стола на Match of the Day в събота.”

Последни няколко думи: Колкото и трудни да бяха последните няколко дни, то това просто не може да се сравни с това да трябва да избягате от дома си заради преследване или война, за да потърсите убежище в далечни земи. Сърцето ми се топли като виждам съпричастността към тяхното положение на толкова много от Вас. Ние оставаме страна с предимно толерантни, гостоприемни и щедри хора. Благодаря ви”, написа още Гари Линекер.