Бившият защитник на Челси и националния отбор на Англия – Гари Кейхил, официално обяви, че слага край на професионалната си кариера на 36-годишна възраст.

Кейхил е юноша на Астън Вила, а кариерата му преминава през отборите на Шефилд Юнайтед, Болтън Уондърърс, Челси, Кристъл Палас и Борнемут. Той беше без клуб от лятото.

Най-големите си успехи той постигна с екипа на тима от „Стамфорд Бридж“, на който беше и капитан. Сред тях са две титли от Висшата лига и по веднъж Шампионската лига и Лига Европа. В Премиър лийг той записа 394 мача, 103 „сухи“ мрежи и 28 гола.

За националния отбор на Англия Кейхил се отличи 61 двубоя и 5 попадения, като също беше капитан в някои от тях.

Ето какво написа Гари Кейхил в социалните мрежи на прощаване с футбола:

Футболът е игра, която ми е донесла толкова много удоволствие, успехи и, когато взех решение да окача бутонките, мога честно да кажа, че дадох всичко от себе си.

Постигнах неща, за които някога съм мечтал, създавайки невероятни спомени. От невероятни върхове като спечелването на Шампионската лига и Висшата лига до привилегията да бъда капитан на моята страна и Челси в отбор, спечелил ФА Къп. Те ще останат с мен завинаги. Също така създадох някои фантастични приятелства с хора от целия футболен свят със съотборници, мениджъри и невъзпятите герои зад кулисите. Просто искам да ви кажа огромно благодаря.

Решението да спреш да играеш не е лесно. Прекарах 20 години в ежедневни тренировки всеки ден, влагайки усилия, за да бъда във възможно най-добрата форма за мачовете, за да помогна на отборите, за които съм играл, да постигнат успех. Имах време да обмисля възможностите си и след много обсъждане и размисъл смятам, че сега е моментът да премина към следващия етап от кариерата си.

Трябва да благодаря специално на моето невероятно семейство, което ме подкрепяше и беше до мен във всяка крачка. Сега имам възможността да прекарам известно време с тях, което е нещо, което очаквам с нетърпение.

Освен това футболът винаги ще бъде част от това, което съм и което обичам, така че това е само краят на тази глава. За мен е важно да гледам напред, а не назад, тъй като започва нова глава в живота ми.