Селекционерът на националния отбор на Англия по футбол Гарет Саутгейт ще изчака да види състоянието на Букайо Сака, преди да обяви списъка си с игра за мачовете с Австралия и Италия. Нападателят на Арсенал напусна терена през първото полувреме при загубата от Ланс в Шампионската лига (1:2).

Сака се оплаква от контузия на слабините и мениджърът на "артилеристите" Микел Артета призна, че е притеснен преди сблъсъка с Манчестър Сити в неделя. Съмненията около Сака могат да отворят вратата на националния тим на Антъни Гордън от Нюкасъл заради впечатляващия му старт на сезона. Крилото Гордън помогна на тима на Англия U21 да спечели Европейското първенство през лятото, а до момента има два гола и две асистенции във Висшата лига.

Оли Уоткинс от Астън Вила също е кандидат за повиквателна със 7 гола във всички турнири до момента, включително и два хеттрика. Уоткинс, който има два гола в седем мача за Англия, отпадна от отбора за мачовете миналия месец срещу Украйна и Шотландия, но е сериозен претендент за завръщане.

Освен Сака, Еберечи Езе от Кристъл Палас е извън терените за шест седмици и ще пропусне приятелския двубой с Австралия на 13 октомври и европейската квалификация с Италия на 17 октомври. Езе получи травма при успеха над Манчестър Юнайтед с 1:0 в събота. От отсъствието му може да се възползва Рахийм Стърлинг от Челси.

От състава на Саутгейт отпадат още левите защитници Бен Чилуел и Люк Шоу./БТА