Ганайският бизнесмен Бърнард Антуи Боасиако е поредният кандидат-купувач за английския Челси. Говорител на африканеца заяви, че милиардерът желае да върне стабилността в клуба и първото му действие в клуба би било да направи специални отстъпки за децата на стадион „Стамфорд Бридж“.

“Господин Боасиако обмисля оферта за Челси. Вече се проведоха разговори с някои от страните, участващи в продажбата”, заяви негов говорител пред “Дейли Мейл”.

Африкански източници потвърждават, че богаташът, натрупал състояние чрез златни мини е емоционално привързан към клуба от Лондон.

“Челси е клуб със сериозно наследство от Африка заради футболисти като Дидие Дрогба и Микаел Есиен, които са легенди. Възможността да увеличиш репутацията на клуба в Африка е много изкушаваща. Сред приоритетите са възвръщането на стабилността и гаранции, че никой няма да си загуби работата”, добавя говорителят на бизнесмена.

Според „Мирър“ в момента битката е между трима кандидат-купувачи. Единият е консорциум, оглавяван от американския милиардер Тод Боели. Вторият е семейство Рикетс, което притежава бейзболния Чикаго Къбс, а третият е собственикът на Ню Йорк Джетс - Уди Джонсън.

Британският бизнесмен и известен фен на Челси Ник Кенди, както и най-голямата медийна група в Саудитска Арабия и Близкия Изток въобще - Saudi Media Group, също излязоха с оферти, но за момента не са считани за фаворити.