Габриел Мартинели определено е един от играчите, събиращ най-голямо внимание от началото на сезона. Бразилецът се намира в чудесна форма, като неговата техника и скорост са впечатляващи. Според редица издания Реал Мадрид е проявил интерес към Мартинели, но Уилям Галас не смята, че той е готов за отбор като "белия балет".

"Не мисля, че е достатъчно добър за Реал Мадрид все още. Във футбола след два или три добри мача, всеки говори за играча, че е уникален, че е световна класа, но не... Успокойте се! Оставете го да направи един цял чудесен сезон, за да направи следващата крачка. Той е все още млад, само на 21 е. Но ако върви крачка по крачка напред, някой ден може и да е в Реал Мадрид, но не все още", коментира Галас.

"Смятам, че Арсенал трябва да преподпише с Мартинели максимално бързо. Сигурен съм, че чува много неща за себе си като например, че Реал Мадрид се интересува от него. Понякога играчът може да бъде объркан. В момента играе много добре за Арсенал и трябва да преподпише максимално бързо, за да си прочисти мислите", добави бившият френски защитник.

Медиите на Острова твърдят, че разговорите между клуба и агентите на Мартинели за нов договор вече са започнали. Сегашният контракт на бразилеца е до 2024-та година, но "артилеристите" имат възможност да го удължат с една година.