Бяха зададени въпроси за най-добрата роля на Коди Гакпо, откакто той завърши трансфера си на "Анфийлд" през зимния трансферен прозорец. 24-годишният футболист игра за бившия си клуб ПСВ като нападател, крило, а дори и в средата на терена. Юрген Клоп обаче го пусна малко по-дълбоко в центъра на терена срещу Брентфорд, позволявайки му да вкара Мохамед Салах, Диого Жота и Дарвин Нунес в същите стартови 11.

"Със сигурност ми харесва да играя и търся къде мога да помогна най-много на отбора. Понякога това е малко по-дълбоко в халфовата линия, а понякога е в позицията на нападателя. Просто ми харесва да играя със съотборниците си и особено когато спечелиш, е много по-забавно!", сподели Гакпо.

"Чувството е страхотно да спечелиш шест поредни мача, но сезонът все още не е приключил. Мисля, че просто трябва да останем концентрирани, да продължим да работим здраво и да се опитаме да спечелим и последните три. Наистина съм щастлив от победата и вече очаквам с нетърпение следващия мач", добави нидерландският футболист.

Ливърпул ще се завърне в игра при гостуването си в Лестър на 15 май, като хората на Клоп изостават само на точка от Манчестър Юнайтед в надпреварата за класиране в челната четворка, въпреки че са изиграли мач повече от вечните съперници от "Олд Трафорд".