След седмица на интензивни спекулации, във вторник вечерта беше потвърдено, че Кристиано Роналдо ще напусне Манчестър Юнайтед по взаимно съгласие. Емблематичният нападател даде шокиращо интервю пред журналиста Пиърс Морган, в което нападна йерархията на "червените дяволи" и сподели, че треньорът Ерик тен Хаг не го уважава.

Говорейки по BBC Sport като част от отразяването на Световното първенство, бившият съотборник на Роналдо Фърдинанд каза, че вярва, че и двете страни ще бъдат доволни от резултата. „

"Мисля, че и двете страни ще бъдат доволни сега. Той очевидно го направи с мисленето, че иска да се махне от клуба и не е доволен. Той го направи много ясно. Също така мисля, че Тен Хаг получи това, което искаше в тази ситуация. И двете страни са щастливи .Продължете напред и това ще следващата глава за Роналдо. Оттук нататък зависи каква е мотивацията. Шампионска лига ли е? Пари ли е? Мисля, че това ще бъде планирано извън медиите, но съм сигурен, че ще разберем след време", коментира легендата на "червените дяволи".

Бяха сеизмични няколко часа на "Олд Трафорд" във вторник. Не само беше потвърдено напускането на Роналдо, но и собствениците на Юнайтед, семейство Глейзър, съобщиха, че "проучват стратегически алтернативи" за клуба - включително потенциалната му продажба.