Бившият английски защитник Рио Фърдинанд предупреди феновете на Манчестър Сити какво да очакват след закупуването на Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд. Бившият играч на Манчестър Юнайтед не смята, че норвежецът ще изгрее веднага, като счита, че ще му е нужна поне една календарна година да се адаптира към системата и идеите на Хосеп Гуардиола.

„Това ще бъде тежък тест за него. За играч като Халанд, който носи такова его, той веднага ще иска да бъде звездата на отбора. Той ще трябва да се внедри тактически като нов играч, а за да се случи това, трябва да бъдеш изключително дисциплиниран“, започна тезата си бившият №5.

„Може да му аддем година, за да разбере напълно футбола, практикуван от Пеп Гуардиола. Поради същата причина очаквам следващият сезон да видим Джак Грийлиш такъв, какъвто беше в Астън Вила. Със сигурност Халанд ще има трудности и няма да се интегрира толкова бързо“.

Бившият играч на „червените дяволи“ също даде една от „рецептите“ за успеха на норвежеца при „гражданите“. „Най-важният фактор е смирението на играчите, които преминават през трудности. Те не мрънкат. Това е мястото, където Халанд трябва да застане, в случай, че нещата не вървят добре. Ще трябва да потисне егото си, за да не разстрои морала при останалата част от отбора“, завърши Рио.