Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд определи най-добрият играч с когото е играл в тима на „червените дяволи“. Англичанинът смята, че няма спор в това, че Кристиано Роналдо е най-добрия, макар че и Пол Скоулс също може да спори за тази чест.

Петкратният носител на „Златната топка“ спечели три титли във Висшата лига и триумфира един път в Шампионската лига с Юнайтед през шестте си сезона в клуба, като отбеляза 118 гола във всички състезания, преди да се присъедини към Реал Мадрид през 2009 година.

Докато Роналдо е очевидният избор за най-добрият съотборник на Фърдинанд, бившият защитник назова и множество други играчи от световна класа, които да бъдат подгласници в тази класация.

Фърдинанд спечели шест титли във Висшата лига за 12 години на „Олд Трафорд“, играейки с някои от най-добрите играчи в света. Попитан да назове най-добрия играч, с когото някога е играл по време на чат в „Instagram“ с „Acro Academy“, Фърдинанд каза без колебание:

„Кристиано Роналдо, очевидно за всеки е видно защо. Но също така може да бъде и Пол Скоулс. Луд играч. Ако имах последните си пари и трябваше да го залагам на играч, който да вкара от всяка точка на терена, той щеше да бъде човекът. Като радар кракът му беше луд", заяви Рио.

На въпрос дали смята, че Скоулс се е оттеглил твърде рано от националния отбор на Англия, Фърдинанд добави:

„Да, определено, но тогава това беше, защото той не беше използван на правилната позиция“, каза още той.