Хари Кейн, който стана водещ голмайстор в историята на английския национален отбор по футбол, изпреварвайки Уейн Рууни, след като отбеляза 54-ото си попадение за състава в квалификацията за Евро 2024 срещу Италия, предизвика множество коментари с постижението си.

Бившият рекордьор и нападател на английския държавен тим Уейн Рууни поздрави Кейн. „Знаех, че няма да отнеме много да стане водещ реализатор, но това беше наистина бързо. Страхотен човек, невероятен голмайстор и легенда на Англия. Поздравления, Хари“, заяви Рууни, цитиран от агенция „Ройтерс“.

„Големи поздравления за Хари Кейн за това, че стане водещ реализатор на националния отбор на Англия. Страхотно постижение“, каза бившият капитан на състава и настоящ коментатор в телевизия BBC Гари Линекер.

Още един бивш нападател Алан Шиърър коментира: „Поздравления, Хари, че си новият водещ голмайстор на Англия за всички времена.“

„Говорих за величие и един от най-добрите централни нападатели в света в момента. Не е изненада, че го свързват с трансфер извън Тотнъм по време на всеки прозорец. Може би сега е точни момент за него за действие“, заяви от своя страна Стивън Джерард.

Хари Кейн получи поздравления и от още един атакуваш футболист от близкото минало Питър Крауч, както и от Джо Коул, който каза: „Това е изкупление. Просто не може да не му се възхищаваме и да го уважаваме. Той е начело в тази класация, а личности като Уейн Рууни и Боби Чарлтън са зад него.“ /БТА