Клубовете от Английската футболна лига гласуваха в подкрепа на идеята за въвеждане на петте смени по време на мач. Решението влиза в сила моментално, а първият двубой, в който и двата отбора ще могат да правят по пет промени, е този между Ковънтри и Бирмингам от Чемпиъншип в петък.

През август клубовете от Висшата лига гласуваха срещу петте смени и така английският елит остана единственото голямо първенство в Европа, в което отборите могат да правят само по 3 смени на мач.

Въпреки решението на клубовете от Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2 да увеличат с две смените си, малко вероятно е това да се случи и във Висшата лига преди края на сезона, твърди "Скай Спортс". 

Предложението има сериозна подкрепа, най-вече сред големите клубове в елита, но е напълно възможно да бъде блокирано от по-малките.

Мениджърите на Ливърпул и Манчестър Сити - Юрген Клоп и Пеп Гуардиола, се изказаха в подкрепа на връщането на петте смени. Клоп описа това "нужда", а Гуардиола нарече настоящата ситуация "катастрофа". Мениджърът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт също подкрепи идеята./БТА