Защитникът на Челси Бен Чилуел привлече вниманието върху себе си заради отношение към животни, което мнозина не одобриха. Преди броени седмици бившият му съотборник на “Стамфорд Бридж” Курт Зума беше заснет да рита домашните си котки, след което последва остра реакция спрямо него. След историята с котките Зума беше глобен с една седмична заплата от Уест Хем, а отделно животните му бяха отнети.

Сега английският “Сън” показа видео, на което се вижда как лекуващият контузия Чилуел и негови приятели се забавляват в зоологическа градина във Флорида. Те участват в местна атракция с дърпане на въже с тигър. Записът е отпреди няколко дни, когато 25-годишният футболист посети САЩ по време на паузата в първенствата.

“Не считаме, че подобно действие помага на хората да показват по-голямо уважение спрямо дивите животни. Смятаме, че подобна увеселителна атракция, е неуместна. Макар да осъзнаваме, че нещо такова вероятно е от полза за физическата форма на големите котки, мислим, че са налице и множество алтернативи за това”, коментираха от Асоциацията за превенция на насилието върху животни във Великобритания (RSPCA).